معاون توسعه کتابخانهها و کتابخوانی نهاد با اشاره به روند برگزاری نخستین جشنواره قصهگویی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، از برگزاری مرحله نهایی این جشنواره در سطح ملی، به میزبانی استان مازندران و شهر ساری خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، مهدی رمضانی طی گفتوگویی درباره روند برگزاری نخستین جشنواره قصهگویی نهاد کتابخانههای عمومی کشور عنوان کرد: با توجه به اهمیت و نقش موثر قصهگویی در انتقال مفاهیم آموزشی و تربیتی به کودکان و نوجوانان و به منظور توسعه و ترویج این واسطه فرهنگی اصیل و همچنین ضرورت آموزش و تقویت مهارتهای قصهگویی در میان ۶۵۰۰ کتابدار فعال در ۳۵۰۰ کتابخانه عمومی کشور، نیاز به طراحی یک جشنواره برای ایجاد فضای رقابت و ترویج در بحث قصهگویی در نهاد پدید آمد.
معاون توسعه کتابخانهها و کتابخوانی نهاد با اشاره به طراحی و انتشار فراخوان شرکت در نخستین جشنواره قصهگویی نهاد کتابخانه های عمومی کشور» افزود: فراخوان اولیه این جشنواره در آذر ماه سال ۱۳۹۷ منتشر شد که طی آن استانهای مختلف کشور در یک تقسیمبندی هشتگانه با محوریت هشت استان گیلان، تهران، مرکزی، همدان، فارس، آذربایجان غرب، خوزستان و خراسان رضوی، اقدام به دعوت از کتابداران علاقهمند برای شرکت در این رقابت کردند.
وی با ارائه آماری از میزان مشارکت کتابداران در این جشنواره گفت: در مجموع یک هزار و ۵۵۶ نفر از کتابداران سراسر کشور در این فراخوان شرکت کردند که در نهایت یکهزار و ۲۹۰ نفر از این عزیزان موفق به ثبت نام نهایی در این رقابت شدند. این افراد اجرا و قصهگویی خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند که پس از داوری و بررسیهای به عمل آمده، ۵۶ نفر از شرکتکنندگان از استانهای مختلف به رقابت ملی این جشنواره راه پیدا کردند.
مهدی رمضانی درباره برگزاری مرحله نهایی جشنواره قصهگویی در سطح ملی و به میزبانی ساری توضیح داد: یکی از تهای نهاد، توزیع برنامهها و اقدامات فرهنگی و تمرکززدایی به سمت درگیر شدن همه استانها در برگزاری برنامهها بوده است. در همین راستا علاوه بر برگزاری این جشنواره به صورت منطقهای، بنا شد اختتامیه ملی در یکی از استانها غیر از تهران برگزار شود که پس از کاندیدا شدن چند استان، در نهایت استان مازندران به عنوان میزبان برگزاری این برنامه انتخاب شد.
وی افزود: این رقابت در مناطق هشتگانه کشور از استان گیلان آغاز شد و با استان خراسان رضوی به پایان رسید که ان شاء الله مرحله پایانی آن از ۲۷ تا ۳۱ خرداد همراه با انتخاب و معرفی برگزیدگان ملی در استان مازندران و شهر ساری برگزار خواهد شد. میزبانی ساری در مرحله نهایی این جشنواره، فرصتی در اختیار این استان قرار میدهد که بتواند ظرفیتهای نهاد در این استان را بیشتر و بهتر معرفی کند.
معاون توسعه کتابخانهها و کتابخوانی نهاد درباره فراگیری این جشنواره نیز گفت: کتابداران بسیاری از استانهای مختلف کشور در این جشنواره شرکت کردند که پس از رقابت در مرحله ابتدایی، نمایندگانی از همه استانهای کشور به غیر از استان سیستان و بلوچستان در جشنواره ملی قصهگویی حضور دارند. همچنین از مجموع ۵۶ نفری که به مرحله نهایی این رقابت راه پیدا کردند، ۱۴ نفر از کتابدارنی هستند که هیچ ارتباط ساختاری با نهاد ندارند و خارج از نهاد کتابخانههای عمومی کشور فعال هستند.
رمضانی با اشاره به سابقه برگزاری چنین جشنوارههایی توسط سایر نهادهای دیگر عنوان کرد: در کشور ما رقابتها و جشنوارهها با فضاهای مختلف و سطوح متفاوت در حال برگزاری است؛ البته از آنجا که ما با تعدد برگزاری جشنواره قصهگویی در کشور روبهرو نیستیم، معتقدیم که برگزاری جشنواره قصهگویی نهاد هیچ منافاتی با جشنواره مشابه در این حوزه ندارد و بر عکس کنار هم بودن این رقابتها باعث افزایش توانایی و توانمندی مجموعه فرهنگی کشور خواهد شد.
وی ادامه داد: اما مهمترین وجه تمایز جشنواره قصهگویی نهاد با سایر جشنوارههای از این دست، این است که هر آنچه در افزایش مهارت و توانایی کتابداران عزیز در این رقابت رخ دهد، نتیجه آن را در کتابخانهها به عنوان نقطه تماس با مردم و محل ارائه خدمات به مردم خواهیم دید. اقدامی که گرچه با تأخیر اما سرانجام با همت و دغدغهمندی دبیرکل محترم نهاد و پیگیری همکاران ما در حوزه فرهنگی نهاد انجام شد.
معاون توسعه کتابخانهها و کتابخوانی نهاد، تربیت مربیان قصهگویی در نهاد را نیز از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره عنوان کرد و گفت: یکی از اهداف جانبی و جدی برگزاری این جشنواره این بود که از توانمندی برگزیدگان جشنواره قصهگویی، برای گسترش این مهارت در سایر کتابداران استفاده کنیم تا بتوانیم مجموعه ای از مربیان قصهگویی را برای آینده تربیت کنیم.
رمضانی عنوان کرد: البته این گونه نیست که همه کتابدارانی که اجرای خوبی داشته باشند میتوانند مدرس و مربی خوبی باشند، اما میتوان از بین کتابداران منتخب و راه یافته به مرحله ملی، افرادی را شناسایی کرد و مورد آموزش های نهایی قرار داد که بتوانند مروج و مربی حوزه قصهگویی در نهاد باشند.
برگزاری نخستین جشنواره ملی مقاله نویسی نابینایان ایران(خط بریل)
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی با رئیس انستیتو گورکی دیدار کرد
جشنواره ,نهاد ,قصهگویی ,برگزاری ,کشور ,استان ,این جشنواره ,جشنواره قصهگویی ,در این ,قصهگویی در ,قصهگویی نهاد ,نهاد کتابخانههای عمومی ,معاون توسعه کتابخانهها ,نخستین جشنواره قصهگویی ,برگزاری جشنواره قصهگویی
درباره این سایت